Pungi pentru copt
Punga pentru cuptor poate fi folosită la diverse preparate, dar in principal este folosită pentru fripturi din carne de pasare si porc.
Motive ca sa folosim punga pentru cuptor:
Nu se mai murdăreste tăvile și cuptorul.
iți permite să gătești carnea si legumele în aceeasi pungă
friptura este foarte fragedă și aromată
punga păstrează căldura înauntru, ceea ce scurtează timpul de gătire - deci economisiți timp și gaz/curent electric
Metoda de utilizare:
Deschideți punga și presarați înăuntru o lingură de făina, dupa care agitați bine să acopere uniform pereții pungii. Făina ajută să nu se lipească friptura.
Așezați punga pe o tavă de copt. Așezați carnea si legumele înăuntru, chiar și sos dacă aveți.
Închideți punga aproape de marginea gurii cu legătoarea din pachet, avînd grija ca punga să fie culcată cu deschizătura pe lateral.
Folosiți o scobitoare să faceți 6 găuri, pentru a permite aburilor sa iasă; daca nu, cel mai probabil punga va exploda din cauza presiunii.
Așezați tava destul de jos, ca punga să aibă loc să se umfle fără să atingă pereții cuptorului.
Coaceți după rețeta pe care o urmați, la urma tăiați punga cu un cuțit avînd grija să nu vă ardeți de la aburi.
Friptura nu are crusta crocantă ca în metodele tradiționale de coacere. Dacă doriți crusta, tăiați la urma punga cu un cuțit și lăsați aproximativ 10 minute la foc mediu, pînă se rumenește.
Caracteristici:
Dimensiunile pungii - 30*40 cm 8 pungi cu clipsuri în set.